La Coordinadora Antimonàrquica de les comarques gironines crida l'independentisme a mobilitzar-se per convertir la visita de Felip VI en una "gran confrontació pacífica" contra la Corona. Aquesta mobilització vol aprofitar la presència del monarca per l'entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), la qual tindrà lloc el pròxim dimecres a Caldes de Malavella (la Selva). Des de la Coordinadora es considera que aquesta és una gran oportunitat per demostrar que el país "no està agenollat ni vençut". "Unim esforços i demostrem la nostra força per derrotar la monarquia hispànica; dimecres hi haurà una gran batalla a Caldes, una mobilització no violenta, però al mateix temps, combativa", assegura el portaveu de la plataforma, Quim Tell. 

La Coordinadora està conformada per una vintena d'organitzacions, entitats, sindicats i partits, com per exemple: Esquerra Republicana de Catalunya, Junts per Catalunya, la CUP, Òmnium Cultural o l'ANC. Membres de la Coordinadora han aprofitat la presentació de la mobilització d'aquest dilluns per fer una crida a la participació a través de les xarxes. Tot plegat tindrà lloc el pròxim dimecres dia 5 de juliol a les 18 hores a l'avinguda Doctor Furest.

Felip VI fa cinc anys que no trepitjava terres gironines. Justament per això, aquesta nova vista s'ha llegit per la Coordinadora com "una nova agressió". "A Caldes hi haurà una gran batalla; una mobilització no violenta, però al mateix temps combativa, per deixar clar que la monarquia ha de ser rebutjada i no té legitimitat", afirma Tell.

Una via cap a la unitat

Junts, ERC i CUP participen en la Coordinadora. Tots tres partits que s'encaren cap a les noves eleccions generals han fet una crida a la ciutadania a mobilitzar-se aquest dimecres a Caldes. "No és cap novetat dir que som republicans i que, per tant, el rei no és benvingut; ell ho sap i si ve és una provocació descarada", ha afirmat la cap de llista d'ERC, Montse Bassa.

Per altra banda, la cap de llista de Junts, Marta Madrenas, ha criticat que la monarquia "corrupta i delictiva" és hereva del franquisme. I ha fet referència a Felip VI i al paper que el monarca va tenir després de l'1-O. Finalment, Mireia Vehí, la cap de llista de la CUP, ha definit la monarquia "hereva del franquisme" com el símbol "de la corrupció i de la vergonya als Països Catalans".