La maquinària per fer fora Dolors Sabater de l'alcaldia de Badalona ja fa dies que està en marxa. Demà mateix el PP entregarà al PSC les 10 signatures necessàries per registrar la moció de censura —se'n requereixen 14, 10 dels populars, 3 dels socialistes i 1 de Ciutadans—. La partida, però, encara no està acabada i avui, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha vetat Xavier García Albiol. Assegura que el popular no formarà part del govern de Badalona, tot i que ha obert la porta a governar amb el PP i altres grups polítics: "El PSC no governarà amb Xavier García Albiol a Badalona. No formarà part del govern de Badalona", ha dit Iceta. "El PP sí, però Albiol no", ha sentenciat.

Les paraules d'Iceta no han agradat gens al líder dels populars de Badalona que ha fet una piulada assegurant que "per més vetos personals que posi Miquel Iceta, demà els deu regidors del PP presentarem les firmes perquè governi el PSC".

 Iceta ha defensat la consulta que el PSC de Badalona va fer a les bases del partit i en què el 'sí' a fer fora Dolors Sabater de l'alcaldia va guanyar per una àmplia majoria: "Som de joc net i transparent", ha dit. 

Justament avui, l'alcaldessa de la ciutat ha senyalat que és "bastant incomprensible" que els socialistes intentin arrabassar-li l'alcaldia quan el 2015 es van presentar per fer fora el PP. 

Un cop recullin les signatures necessàries, els socialistes tenen fins dijous per registrar la moció de censura. A partir d'aquí, el ple quedarà convocat automàticament al cap de deu dies hàbils, així que, a tot estirar, si finalment es presentés la moció, es debatria la setmana de Sant Joan.