El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, considera que el trencament entre Junts pel Sí i la CUP “és qüestió de temps”, perquè les seves bases “són molt fràgils” i es fonamenten en “un full de ruta impossible”.

En declaracions a RNE, el líder del PSC ha recordat que no hi ha “cap camí unilateral, ni molt menys il·legal, cap a la independència”, i per això ha previst que l’acord entre les forces independentistes, que es posarà a prova els propers dies al Parlament, no té gaire més recorregut. “Els que pensaven que es podien fer coses fora de la llei, o s’equivocaven o estaven enganyant”, ha afegit Iceta, que ha assegurat que l’acord “està condemnat al fracàs”.

D’altra banda, pel que fa a les negociacions per aconseguir la constitució d’un nou Govern espanyol i evitar la convocatòria de noves eleccions, lceta considera que Pedro Sánchez i Albert Rivera tenen una “relació de confiança”, per la qual Ciutadans sap que “el PSOE no trencarà el seu acord”. Ara bé, Iceta ha recordat que el líder de Ciutadans sap que l’acord entre aquests dos partits “és insuficient”, i per tant, “cal complementar-lo amb altres”.