El líder del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat avui que no veu "humiliació" en la decisió del tribunal alemany sobre l'extradició de Carles Puigdemont, i ha considerat que al Suprem "no li queda més remei que acceptar l'extradició en aquests termes" o "recórrer-la" davant la justícia europea.

En declaracions a Antena 3, s'ha referit així a la decisió de l'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein, que ahir va considerar "no admissible" la petició d'extradir Puigdemont a Espanya per rebel·lió, però sí per malversació.

Preguntat per les paraules del vicepresident del Grup Popular al Parlament Europeu, Esteban González Pons, que exigeix suspendre a Espanya l'aplicació de l'euroordre i l'acord de Schengen, Iceta ha ironitzat: "No veig humiliació, no veig emmudiment, tampoc no veig González Pons, no veig el PP, realment no veig res".

"Hi ha hagut una decisió del tribunal alemany i ara el jutge espanyol ha de decidir si l'accepta o recorre. Aquesta exhibició d'humiliacions i indignacions no l'entenc", ha asseverat Iceta. "Hi ha sectors de la dreta espanyola que en el fons mai han acceptat el camí de la plena integració europea i qualsevol contratemps el fan servir per replantejar-la", ha dit.

El líder del PSC ha negat que Espanya hagi rebut un cop judicial i ha recordat, en canvi, que el tribunal alemany "nega l'existència de presos polítics", un fet que suposa "la derrota política de l'independentisme, que ha intentant dir que se'ls està perseguint per les seves idees. I no és així".

Per Iceta, al jutge del Suprem Pablo Llarena "no li queda més remei que acceptar l'extradició en aquests termes o recórrer-la davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea".

El dirigent socialista ha recalcat que, "des del primer dia", ell ha considerat que la presó preventiva dels dirigents empresonats era "excessiva", de la mateixa manera que sempre ha sostingut, segons ha recordat, que "tal com tenim regulada la rebel·lió (al Codi Penal), s'ajusta malament a allò que va passar a Catalunya".

Finalment, sobre la reunió entre Sánchez i el president català, Quim Torra, ha admès que "entre responsables polítics hi pot haver una situació de discrepància profunda, fins i tot insalvable", però al mateix temps una relació de "confiança personal. Jo espero que hi hagi aquesta relació personal (entre Torra i Sánchez) que permeti avançar en la resolució de problemes".