El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha desvelat els seus plans per a l'1-O. Per a tothom és sabut que el PSC és contrari a la celebració del referèndum, per tant, una de les preguntes és què farà el líder del PSC aquell diumenge. La resposta, l'ha donada en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha afirmat que "si aquell dia fa bon temps, faré una paella".

Iceta ha afirmat que el referèndum “no té validesa i no suposarà cap canvi” i l'ha equiparat a la celebració del 9-N. "Molta gent hi va confiar tot i que molts vèiem que per aquest camí no es canviaven les coses, i el temps ens ha donat raó”, ha declarat.

A més a més, s’ha mostrat crític amb el Govern de Carles Puigdemont i ha titllat “d’exagerat” que diguin que “aquest és el moment més important de Catalunya. “Trobo que és exagerar una mica si dius que fas la cosa més important de Catalunya dels últims 300 anys i no pots ni comprar les urnes”.

Un procés de compra d'urnes que no s'ha escapat de la sàtira d'Iceta, que ha ironitzat sobre si el Govern "anirà a IKEA a comprar caixes de cartró".

Preguntat per unes eleccions autònomiques i un possible pacte de govern que fes presidenta la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, Iceta ha afirmat que “no hi pactaria”, ja que “no respon a les necessitats que tindrà Catalunya després de l’1-O”. “Necessitarem algú que pugui fer de pont, que sigui més transversal”, ha declarat Iceta, posant de relleu la posició socialista amb la relació entre Catalunya i Espanya.