Els socialistes catalans volen que quedi clar que si el diàleg no comença no és per culpa seva, al contrari. Miquel Iceta ha assenyalat "la divisió que existeix" entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana "respecte al funcionament de la taula" com l'obstacle que "està impedint arrencar-la". 

En declaracions als periodistes des de Brussel·les, on es troba de visita a les institucions europees, el primer secretari del PSC ha agraït a Pedro Sánchez que hagi mogut fitxa oferint una data al president de la Generalitat per a celebrar la primera reunió entre governs. "Ara ha de ser el govern català qui digui si li va bé", ha afirmat. 

Amb tot, ha aprofitat per destacar que si els socis de la Generalitat "no es posen d'acord, no hi haurà data ni reunió", alhora que ha expressat la seva voluntat que finalment la cita pugui celebrar-se la setmana vinent, abans que acabi febrer, que és el compromís que van adquirir Sánchez i Torra. "Convé fer honor als acords", ha subratllat. 

En qualsevol cas, Iceta ha volgut posar en valor "el gran esforç" que va fer ERC per arribar a un acord amb el PSOE que "va ser ben rebut per la societat catalana". I mirant cap a Junts per Catalunya ha demanat "tots els esforços per no frustrat aquella expectativa" de diàleg.