El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha defensat aquest dijous que no es donen les condicions per a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya i ha retret al PSOE d'Extremadura que hagi aprovat una iniciativa a l'Assemblea extremenya per reclamar la seva posada en marxa.

El PSOE extremeny ha recolzat l'aprovació d'una iniciativa a l'Assemblea d'Extremadura presentada pel PP en la que s'instava a la Junta a traslladar al govern espanyol el "suport" del poble extremeny a l'aplicació de l'article 155 a Catalunya.

"A mi no m'agradaria que al Parlament de Catalunya es votés una moció sobre el que ha de fer Extremadura, seria poc elegant", ha censurat en declaracions al Canal 24 Horas de RTVE recollides per Europa Press.

En qualsevol cas, el líder del PSOE ha emfatitzat que en el dia d'avui no es donen les circumstàncies per aplicar el "mecanisme excepcional" que és el 155 a Catalunya. "És una moció preventiva", ha emfatitzat.

"El que està clar és que tots els socialistes compartim que ara mateix no es donen les condicions per aplicar el 155", ha subratllat després que el president de la Junta d'Extremadura i secretari regional del PSOE, Guillermo Fernández Vara, hagi coincidit en aquesta mateixa idea.