El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que "mai va existir el bloc del 155". Ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio, on també ha subratllat que l'aplicació del 155 "era la intervenció més lleu i menys agressiva", ja que "la Constitució preveu mesures molt pitjors".

El líder socialista s'ha volgut dirigir a la nova direcció del PDeCAT, a qui ha preguntat sobre les declaracions de la vicepresidenta de la formació independentista, Míriam Nogueras, que va afirmar que "a Sánchez li serà més difícil obtenir el suport del PDECAT al Congrés de Diputats". Iceta ha dit que no entén aquestes afirmacions, alhora que no ha dubtat a dir que "el PDeCAT s'ha radicalitzat, han anat a l'extrem posant-se darrere l'estratègia de Puigdemont".

Durant l'entrevista s'ha parlat sobre els presos polítics (que encara no ha visitat) i Iceta ha insistit a subratllar que "la justícia espanyola és independent" i que "el Govern no pot pretendre que el govern espanyol digui a la justícia com ha d'actuar".

Un altre dels temes de conversa ha estat la suspensió dels diputats empresonats i exiliats, un tema que ha creat molts desacords entre ERC i PDeCAT: "A hores d'ara el Parlament està una mica limitat, no es posen d'acord amb les substitucions de diputats", ha lamentat mentre matisava que aquestes disputes "no interessen el PSC perquè no ens agrada un Govern dividit".

A més a més, Miquel Iceta ha revelat que la seva formació s'entén millor amb ERC que amb el PDeCAT perquè "almenys ERC vol parlar", però ha recordat que "no hi haurà acord per l'autodeterminació". Tot i això ha insistit que el diàleg es produeixi perquè "seria un error no pactar res i posar l'autodeterminació com a condició de diàleg".