Després de la trobada entre els presidents Sánchez i Torra al Palau de la Generalitat, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha valorat la reunió al Matí de Catalunya Ràdio. Malgrat que el president Quim Torra ahir va lamentar que no es concretés res sobre l'amnistia dels presos polítics i l'autodeterminació de Catalunya, Iceta sí creu que hi ha un canvi substancial: "És lògic que vagi avançant la llibertat dels qui estan a la presó i la seva reincorporació a la vida civil". El socialista celebra que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart puguin sortir a partir d'ara entre setmana per treballar i fer tasques de voluntariat.

Malgrat tot, en la línia de Sánchez recorda que "l'amnistia és tant com dir que no va passar res; l'oblit té sentit després d'una dictadura de 40 anys. En una democràcia, s'han de buscar altres camins". En aquesta línia, Iceta també veu més necessari que mai una reforma del codi penal: "La voluntat del govern d'Espanya és afrontar el més aviat possible la reforma del Codi Penal, els delictes de rebel·lió i sedició no s'ajusten prou al que va passar a Catalunya". Tot i que recorda que "menys de vuit mesos no trigarà".

Més enllà dels processos judicials, Iceta vol posar l'èmfasi en les reformes i necessitats que considera necessita Catalunya. Per això subratlla el document de 44 punts que ahir el PSOE va entregar a Torra: "S'ha dit massa sovint que el govern d'Espanya no planteja res doncs aquí en tenim 44". I conclou: "No he vist autocrítica de l'independentisme, bé sí, Carme Forcadell".