El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha advertit aquest divendres que si l'independentisme suma tornarà a governar. "Si hi ha majoria independentista, hi haurà govern independentista", ha aclarit en la seva intervenció al 13è Congrés de la Federació del PSC de Barcelona.

D'aquesta manera, el líder socialista a Catalunya ha volgut esvair els dubtes sobre un possible pacte de govern a la Generalitat amb ERC. "La única manera de canviar de rumb és una àmplia victòria socialista", ha etzibat. De fet, el coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, també va haver d'aclarir aquest dimecres que un Govern amb el PSC "era impossible".

Iceta també ha acusat els independentistes de "mentir la seva gent" i ha promès "fer tot el contrari". "Nosaltres direm la veritat", ha recalcat fixant com objectius "cosir allò que alguns van trencar". El líder del PSC no s'ha aturat aquí i també ha carregat contra els pressupostos que ja tenen el vistiplau de JxCat, ERC i els comuns.

Ha acusat el Govern de "fer trampes" a l'hora de presentar els comptes. "No diuen que en els pressupostos hi ha partides que ja s'han gastat", ha acusat. "No hi ha nous recursos. I si no n'hi ha és perquè no es van aprovar els pressupostos generals de l'Estat", ha etzibat apuntant clarament al 'No' d'ERC i JxCat a la primera legislatura de Pedro Sánchez com a president espanyol.

Iceta també ha volgut reivindicar reiteradament la figura del líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i ha pronosticat que serà el pròxim alcalde de la capital catalana. "Hem redreçat algunes coses a la ciutat perquè nosaltres tenim el coneixement i l'experiència per fer-ho", ha assegurat.