El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha descartat aquest dimecres compartir el Govern amb el PSC a la pròxima legislatura en una entrevista al Telenotícies vespre de TV3. "Tenim una divisió gairebé insalvable amb el PSC perquè no creuen en l'autodeterminació", ha explicat. De fet, el número d'ERC ha estat més concret sobre aquesta possibilitat: "O el PSC defensa el dret a l'autodeterminació o compartir un Govern serà impossible".

Pel que fa a les discrepàncies amb JxCat i el president del Govern, Quim Torra, Aragonès ha recordat que "qui està exercint aquesta repressió és la justícia espanyola". Tanmateix, el vicepresident ha reconegut que "com que hi ha visions diferents, potser és bo anar a eleccions i que la ciutadania decideixi, tal com diu el president".

Preguntat sobre per què no va aplaudir la intervenció d'aquest dilluns de Torra al Parlament, el republicà ha estat clar: "No podia aplaudir una intervenció crítica amb un company com és el president del Parlament". Tot i això, ha defensat seguir fomentant la creació "d'estratègies i espais unitaris" amb els de Puigdemont.

Aragonès també ha defensat els pressupostos assegurant que "són els comptes del país, no del Govern". En aquest sentit, ha agraït "l'esforç" tant de JxCat com del grup dels comuns per haver-los aprovat i ha instat la CUP a "sumar-s'hi".

Pel que fa al descontentament de Foment del Treball amb els pressupostos, Aragonès ho ha lamentat i ha etzibat "potser no són els pressupostos que agraden als sectors conservadors, però les majories són les que són". "Potser és que no estan compromesos amb la redistribució de la riquesa", ha afegit sobre aquest aspecte.