El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha tornat a refermar l'aval del PSC a la immersió lingüística a les aules catalanes. "No permetrem que els nens i les nenes del nostre país siguin dividits per raó de llengua, mai", ha defensat en la seva intervenció durant l'acte d'inauguració del nou casal socialista Joan Reventós, seu a partir d'ara dels socialistes catalans al carrer de Pallars de Barcelona.

Després de la proposta d'estudi que va posar sobre la taula el govern espanyol, per a la inclusió d'una casella per a l'escolarització en castellà, Iceta ha assegurat que els socialistes catalans són defensors del model d'escola en què el català sigui "centre de gravetat" amb l'objectiu final –"ho ha estat sempre"- que els alumnes "dominin perfectament" català i castellà en acabar l'ensenyament.

És la mateixa posició que va defensar aquest dissabte al Comitè Federal del PSOE, on Iceta va dir que hi havia "acord total" amb el PSOE per no aprofitar el 155 per atacar la immersió. Però hi ha dirigents socialistes que van desmarcar-se d'aquest aparent consens. El president de l'Aragó, Javier Lambán, va afirmar​ que el castellà està "injustament i il·legalment postergat" a les aules catalanes.

En aquest context, Iceta ha fet una crida a "refermar els compromisos per la unitat civil" del PSC i ha apel·lat al llegat d'històrics com Joan Reventós i Marta Mata.