El primer secretari del PSCMiquel Iceta, ha suggerit avui que "probablement el més raonable", en una situació "excepcional" com la que viu Catalunya, seria formar un "govern de concentració, amb presència de tots els partits".

Després de la reunió de la comissió executiva del PSC, i preguntat en roda de premsa per si seria el moment de buscar un govern de concentració a Catalunya, Iceta ha reconegut que aparentment "el clima polític no està per a això", però ha subratllat la necessitat d'"explorar solucions" que permetin revertir la situació.

"Els governs de concentració són per a situacions excepcionals, i no se m'ocorre una situació més excepcional que aquesta", ha destacat Iceta, que ha indicat que aquesta possibilitat no ha estat abordada a la reunió d'avui de la direcció del PSC.

Iceta ha puntualitzat que "l'independentisme va guanyar les eleccions" del 21 de desembre i "té el dret i la legitimitat" per governar, però donades les "dificultats" que afronta la societat catalana i "l'embolic en el qual estem", "probablement convindria un esforç d'acords amplis".

No ha volgut especular sobre qui podria presidir un hipotètic govern de concentració, perquè segons el seu parer primer caldria aclarir quines prioritats hauria de tenir aquest executiu.

Segons el seu parer, el més urgent seria "recuperar amb plenitud el control de les institucions" catalanes i deixar enrere l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, impulsar l'economia, contribuir a un "nou pacte social" i aprofundir en la "millora del finançament".