El primer que ha fet el secretari general del PSC, Miquel Iceta, en el consell general que ha celebrat el partit aquest dissabte a la seu de Barcelona ha estat expressar el seu suport al ministre d'Exteriors, Josep Borrell. "Ha rebut un tracte indigne", ha afirmat contundentment després de la picabaralla protagonitzada amb el diputat d'ERC Gabriel Rufián i les posteriors acusacions a Jordi Salvador d'haver-li escopit.

Iceta també ha anunciat que participaran en la manifestació del 25 de novembre ―Dia internacional contra la violència envers les dones― per mostrar el seu "radical" rebuig a la violència masclista. "No esteu soles", ha afegit.

Pel que fa al conflicte català, el secretari general dels socialistes ha recordat que "sense respecte ni convivència no hi ha democràcia". Una setmana després que se celebrés la primera trobada de l'Espai de Diàleg, on van participar els grups parlamentaris de JxCat, ERC, el mateix PSC i els comuns, Iceta ha alertat que "alguns entenen mà oberta o diàleg com a feblesa, o com a oportunitat per a radicalitzar les seves posicions", cosa que ha qualificat d'"inaudita".

Per últim, de cara al 2019, ha comentat que "pot ser l'any en què s'hi jugui tot", a causa de les eleccions municipals i europees, i també perquè, segons ha argumentat, "no es pot descartar que hi hagi eleccions catalanes i generals". "La nostra organització està preparada per afrontar aquests combats. I guanyar", ha sentenciat.