El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha titllat “d’error greu” que “el Govern hagi externalitzat la representació de Catalunya en els governs de les Illes i el País Valencià”. Segons Iceta, el president, Carles Puigdemont, s’ha equivocat amb aquesta qüestió.

Iceta ha recordat al president que “és compatible defensar la independència i els interessos de Catalunya mentre no arriba”.

Sobre un possible acord bilateral sobre finançament entre el Govern i el govern espanyol, Iceta ha assegurat que quedarà sense efecte en el moment que hi hagi un acord multilateral sobre el mateix tema i, el pitjor, ha subratllat, és que els catalans s’hauran quedat sense poder dir la seva.

El socialista creu que amb aquest gest, Puigdemont "ha dimitit" i "ha abdicat" de "les seves obligacions" com a president de la Generalitat. A més, creu que ha "demostrat que és incapaç" de "ser el president de tots els catalans" i "s'ha dedicat només" als independentistes.

En aquest sentit, ha avisat Puigdemont que la seva estratègia no funcionarà i que no podrà aconseguir cap acord només amb el president espanyol, Mariano Rajoy, si de la reunió de dimarts ja han sortit pactes sobre, per exemple, el finançament autonòmic. "No hi haurà acords bilaterals que trenquin acords multilaterals previs", ha reiterat.