El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha plantejat la celebració de dos referèndums com a alternativa a les solucions que planteja el govern. 

"Hi ha gent que pensa en un referèndum i jo penso en dos: un de reforma constitucional i un altre de reforma estatutària", ha dit el socialista català aquest dimarts en una entrevista al programa El món a RAC1. Malgrat tot, Iceta no ha aclarit les dates en què s'haurien de celebrar aquests. 

Les crítiques a la gestió política del PP 

Preguntat per la visita als presos polítics ara que estan a Catalunya ha dit que hi "aniria" si no es fes "públic". També ha remarcat que el PSC va fer molta feina perquè aquest trasllat fos possible. 

El líder polític ha criticat les formacions de Ciutadans i Partit Popular per la seva gestió del tema català. A més ha estat contundent amb els CDR's. "Els CDR's han estat gairebé tan bel·ligerants, amb el diàleg, com Inés Arrimadas". 

"A Catalunya no es practica l’apartheid, com diu Soraya Sáenz de Santamaría. Això és un insult", ha opinat Iceta, sobre les declaracions d'aquest matí de Santamaría

El socialista ha elogiat el diàleg entre el president Torra i el president espanyol Sánchez. En aquest sentit ha afirmat també que la reunió institucional serveix per construir confiances en l'esfera "personal". "Si de Quim Torra només en coneixes els textos no te l'emportes a sopar; ara, quan has conegut Quim Torra, tens ganes d'endur-te'l a sopar; ho dic així de clar".