El líder del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que "no descarta ni anticipa" els possibles indults als presos del procés. En una entrevista aquest diumenge a El Español, el socialista assegura que aquesta és una opció, encara que considera que fins que no hi hagi sentència no es pot valorar. "Descarto parlar d'això ara. És que no es pot. Quan arribem a aquest riu, creuarem aquell pont", ha dit.

"Els indults sempre són a la nostra ordenació jurídica. La llei continua vigent? L'ha canviat algú perquè no es pugui aplicar? Si existeix aquesta figura és perquè en algun moment es va considerar que l'Estat pot canviar el curs de la història en funció d'una petició i un informe judicial. És la solució als problemes? No. Pot suscitar-se quan està acabant un judici i no es coneix la sentència? No, però tampoc no és un tabú", ha indicat.

També sobre el judici, Iceta ha dit s'ha vist que "la justícia actua amb independència, escolta tothom amb tota mena de declaracions i proves" i que ha estat una evidència que la justícia espanyola "funciona".

Iceta critica Colau

El socialista també ha parlat dels pactes municipals que la formació està duent a terme, en concret, el de la capital catalana. Iceta ha apostat una vegada més per un pacte Comuns-PSC a Barcelona i ha reiterat la seva "disposició a un govern d'esquerres amb ells, encara que ella sigui l'alcaldessa".

"El problema dels comuns és l'excessiu pes del lideratge de Ada Colau. Quan un forma un projecte polític entorn d'una persona, la seva sort acaba condicionant el projecte. Per exemple, que jo no sigui president del Senat no ha fet que al PSC se li mogui una pestanya", ha afegit.