El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha afirmat aquest dilluns que el president a l'exili i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, "també necessita una mica d'ajuda" en la negociació per la investidura. Aquestes declaracions es van produir durant la seva visita a la prestigiosa escola Escac de Terrassa, a Barcelona. La declaració d'Iceta es dona en resposta a les recents paraules de Puigdemont, qui va advertir que "les condicions no les posa" qui sol·licita ajuda, sinó qui l'ofereix, en clara al·lusió a les discussions en curs. El ministre ha afirmat que malgrat que la negociació encara no ha començat oficialment, "de les paraules del mateix Carles Puigdemont es dedueix això", quan se li ha preguntat si els socialistes exigiran a l'independentisme que renunciï a la via unilateral.

El ministre també ha aprofitat l'ocasió per a recordar que primer ha de dur-se a terme la sessió d'investidura del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, programada per als dies 26 i 27 de setembre. Iceta ha assenyalat: "Tot fa preveure que aquesta investidura fracassarà, i a partir de llavors, estarem en disposició de parlar d'altres qüestions". No obstant això, el ministre no s'ha limitat a abordar qüestions polítiques i d'investidura, sinó que també ha tocat el tema de l'amnistia, que ha centrat els debats polítics de les darreres setmanes. En aquest sentit, ha criticat la mesura, en considerar-la com un intent de "tornar a començar" i ha afegit que "no té sentit tornar a començar per repetir fent el mateix".

Puigdemont refreda l'optimisme de Sánchez per a la investidura: "Les condicions no les posa qui demana ajuda"

L'eurodiputat de Junts Carles Puigdemont va tornar a refredar, aquest diumenge, l'optimisme de l'esquerra espanyola per tirar endavant la investidura. Puigdemont va replicar al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que aquest diumenge havia donat per fet l'acord d'investidura i va assegurar en un acte a Galícia que "hi haurà govern progressista"; i també a la vicepresidenta i líder de Sumar, Yolanda Díaz, que es va mostrar contrària a la via unilateral que Junts defensa com a vàlida. 

En un missatge a les xarxes socials, Puigdemont va afirmar amb ironia que "algú es confon" i va assenyalar que no és Junts qui necessita el suport per anar a una investidura. "Les condicions no les posa qui et demana ajuda. Això va al revés", va dir Puigdemont en referència al suport que necessita el líder socialista dels set diputats de Junts al Congrés per revalidar el mandat i que ha desembocat en unes tenses negociacions i estira-i-arronsa entre l'independentisme català i el tàndem PSOE-Sumar