El líder del PSOE i actual president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha acusat el líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, de presentar-se a la investidura per ser cap de l'oposició, en comptes de president del govern espanyol. En un míting dels socialistes dut a terme a Galícia, Sánchez considera que la manifestació del pròxim 24 de setembre a Madrid contra una possible amnistia per als independentistes catalans és realment una protesta contra el "nou" govern socialista. 

La investidura de Feifjóo, "una pèrdua de temps"

El Partit Popular ha convocat aquesta manifestació justament dos dies abans del debat d'investidura del seu líder, Alberto Núñez Feijóo. Sánchez, seguint la crítica contra el gallec, ha afirmat que Espanya "badalla" davant la "descomunal pèrdua de temps" de Feijóo i les seves "mentides". Així mateix, el líder socialista, fent una comparació futbolística, ha volgut remarcar que Feijóo "ja hauria vist la targeta vermella per fer perdre el temps a la ciutadania". Al seu torn, el secretari general del Partit Socialista de Galícia, Valentín González Formoso, ha dit a Sánchez que "faci el que hagi de fer", en referència a la seva possible investidura: "Aquest partit sap passar pàgina, construir i dialogar".

Pressió de Junts i ERC

Sánchez afrontarà les negociacions per a una possible investidura durant les pròximes setmanes amb els partits independentistes. Tant Junts, com ERC, exigeixen una amnistia com a contrapartida dels seus vots, tot i que amb matisos. Els juntaires, tal com va exhibir el president Puigdemont, volen una amnistia com a condició prèvia a la negociació, així com el reconeixement de Catalunya com a nació i de l'existència d'un conflicte. Per la seva banda, els republicans volen seguir amb la taula de diàleg un cop s'hagi aprovat l'amnistia.

Tots dos partits coincideixen en la necessitat del traspàs de Rodalies i de solucionar el dèficit fiscal que viu Catalunya. A més, tots dos partits van assegurar aquest dissabte que les converses per les negociacions "no van bé" i exigien que l'acord no arribi tard. Malgrat tot, segueix l'hermetisme sobre les possibles converses que hi puguin haver, i és també s'hi ha afegit les veus crítiques al PSOE davant d'una possible aprovació d'una amnistia

Les crítiques cap a Pedro Sánchez estan encapçalades per l'expresident del govern espanyol Felipe Gobnzález i la seva exmàdreta Alfonso Guerra. Tambe s'hi ha sumat el president de Castell la Mancha, Emiliano García Page, i l'exscretari del Partit Socialista d'Euskalerria, Nicolás Rodondo, qui ha estat expulsat del partit precisament pels seus atacs a Pedro Sánchez.