"En aquests moments l'independentisme em preocupa molt més que el que hagi robat el PP". Això és el que va assegurar l'expresident socialista de la Junta d'Extremadura, Juan Carlos Ibarra, en una entrevista al programa La Ventana de la Cadena SER.

Tot i que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha presentat una moció de censura contra Mariano Rajoy, precisament per tots els casos de corrupció que envolten el PP, Ibarra indicava que independentment del resultat de la moció, "qui hi surt guanyant és l'independentisme català perquè l'estratègia de l'Estat per lluitar-hi s'ha ensorrat". En la mateixa línia, recalcava que "l'independentisme és el problema principal i més greu que té Espanya".

Ibarra ha fet aquestes declaracions pocs dies després que s'hagi conegut la sentència del cas Gürtel fet que s'ha traduït en una moció per part del seu partit. Una moció de censura que de moment compta amb el suport dels principals barons del PSOE sota la condició que no pacti ni ofereixi concessions als partits independentistes catalans.

Les crítiques no li han parat de ploure a l'expresident de la Junta d'Extremadura; l'exdiputat de Podem Albano Dante Fachin ha dit, en to irònic, que "Si es 'trenca Espanya', com la saquejaran?".

El cupaire Lluc Salellas es mostra preocupat ja que creu que la idea que defensa Ibarra "és un dels pilars de la fundació del règim del 78".