L'exconseller Francesc Homs, que ara forma part de l'equip d'advocats dels acusats per l'1 d'octubre, ha assegurat que "en termes d'opinió pública guanyarem el judici de l'1-O". "És més", ha afegit, "els posarem vermells". 

Entrevistat a Els Matins de TV3, Homs ha deixat clar que el mecanisme d'accés a les cúpules judicials s'ha deteriorat en els últims anys i la política espanyola n'ha fet un mal ús. L'advocat considera que el debat polític no hauria d'haver entrat mai a la via penal i que, actualment, "la cúpula judicial té una cultura preconstitucional". En aquest sentit, ha puntualitzat que el "problema el tenen ells" i que el govern espanyol "fa un mal ús de les institucions per incapacitat de convèncer el poble que val la pena formar part d'Espanya". 

----

Homs ha detallat altres termes judicials sobre el cas que defensa, el de l'1-O. "Veig els presos amb un ànim molt fort", ha revelat, "ells tenen la percepció d'una solidaritat a Catalunya extraordinària". Segons Homs, els delictes de rebel·lió, malversació i desobediència pels quals s'acusa als dirigents sobiranies son rebatibles, i ha avançat que defensarà els presos "amb el codi penal a la mà".

CAS 9-N

L'exconseller ha remarcat que per a ell, la política és una etapa acabada i que ara "serveix la causa com a advocat". "Em van fer fora de la política", ha recordat Homs. "Tinc simpaties per la Crida, però no participo en actes polítics." El Tribunal Suprem li va imposar una condemna per desobediència pel procés participatiu del 9-N de 2014. Homs, aleshores conseller de Presidència i portaveu del Govern, va ser condemnat a un any i un mes d'inhabilitació i a pagar una multa de 30.000 euros.

Avui, ja havent complert condemna i lluny de la política parlamentària, ha donat suport al president Torra. "Faig confiança al president Torra i a l'independentisme. Sé fins a quin punt tenen dificultats els que els toca prendre decisions". També ha dit que "l'independentisme no va en contra de ningú. És una prova col·lectiva de supervivència" i ha recordat que "en els moments importants hi som tots. No hem fallat mai", referint-se a ERC i al PDECat.