El diputat del Partit Demòcrata Català (PDC) Francesc Homs ha anunciat que demà CDC presentarà una querella criminal contra el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, que inclourà també l'exdirector de l'Oficina Antifrau Daniel de Alfonso, arran de les converses entre tots dos que es van publicar durant la campanya electoral del 26-J i on es fa evident la guerra bruta de l'Estat contra els partits independentistes.

Homs ha fet aquest anunci davant del ple del Congrés després de demanar al candidat Mariano Rajoy explicacions per l’actuació del ministre d’Interior i per la publicació d'aquelles gravacions. “Ha estat al corrent? Ha pres mesures? És conscient de la gravetat del que s’està coneixent?”, ha interrogat.

La querella contra Fernández Díaz serà presentada per Convergència i per l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias, i es basa en els presumptes delictes de violació de secrets, prevaricació i malversació de fons públics.

En el torn de rèplica, Rajoy ha recordat que aquest tema havia estat arxivat per la Fiscalia, la qual cosa ha provocat nous retrets d'Homs. El diputat del PDC li ha recordat que els fiscals catalans en el cas de la consulta del 9N havien decidit que no hi havia delicte però des de la Fiscalia de l'Estat se'ls va obligar a corregir, i que en les mateixes gravacions que han transcendit del ministre en funcions es parla d'ordenar a la Fiscalia que "afini" expedients.

"Em parla de debò de separació de poders? Vostès han actuat en aquest tema i en tants altres com en una república bananera", ha retret Homs, a més d'advertir que hauran d'assumir-ne les conseqüències.