El candidat de Democràcia i Llibertat (DiL), Francesc Homs, ha acusat el Partit Popular d'utilitzar el terrorisme gihadista amb finalitats partidistes. "És nomal que la gent tingui malfiança de gent que ha jugat amb el tema del terrorisme", ha assegurat aquest dimarts referint-se explícitament tant al terrorisme d'ETA com al gihadista i recordant la resposta del govern del PP davant l'atemptat que es va produir a l'estació d'Atocha de Madrid l'11 de març del 2004.

En un acte aquest matí i en resposta a preguntes sobre les declaracions del ministre de l'Interior, Jorge Fernandez Díaz, Homs s'ha referit al PP dient: "aquesta gent que té un historial lamentable, que en mig d'un atemptat terrorista [el de l'11M] van mentir, en el pitjor dels moments en què es pot mentir, en ple dolor de la gent, per interès partidari".

El candidat de DiL s'ha preguntat si Mariano Rajoy trucarà el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, per convidar-lo a participar en el pacte antigihadista del qual va ser explícitament exclòs.