"Els demòcrates de Catalunya ens hem d'alegrar de la victòria de l'oposició al chavisme, encara que alguns no se n'alegraran, com la CUP, que té uns vincles evidents amb el chavisme i amb en [Nicolás] Maduro", l'actual president veneçolà. Aquesta és l'anàlisi del resultat electoral a Veneçuela que ha fet aquest matí el candidat del PP pel 20D i ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, en un acte electoral a Sant Boi del Llobregat.

"Espero i desitjo que la Generalitat no estigui agenollada davant el referent més clar del chavisme a Catalunya a Espanya i a la Unió Europea", ha afegit. El líder popular es referia als contactes que alguns cupaires han mantingut amb el bolivarianisme veneçolà. Com a exemple, el diputat de la CUP per Barcelona, l'economista Josep Manel Busqueta, que va ser assessor del Govern chavista. Fernández carrega així sobre un virtual acord entre JxSí i la CUP per a constituir un govern independentista.

També ha lamentat que CDC i ERC no s'hagin afegit al pacte antigihadista a la vista del nombre de detencions, sis en dues setmanes, de possibles gihadistes a Catalunya, l'última el matí d'aquest mateix dimarts a Mataró.