El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, en un acte d’Esquerra Republicana aquest dissabte al vespre a Torredembarra, ha demanat a la ciutadania una “mirada llarga i profunda” per fer efectiva la República. “Estem un moment d’excepcionalitat on tenim presos polític i exiliats i ara el que ens pertoca és treballar bé, capacitat de sumar per ampliar i per sortir-nos”, ha asseverat.

Pel que fa a l’aprovació dels pressupostos, Homrani s’ha sumat a les posicions del president Quim Torra i del vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès i ha assegurat que els números tindran un suport “molt ampli” que demostraran “l’amplitud de mires de tothom”.

El conseller de Treball ha insistit en què el país no es troba en una situació “normal mentre hi hagin presos polítics, exiliats i es persegueixi a la dissidència política” i, en aquest sentit, ha emplaçat a la ciutadania i als assistents en l’acte ‘República és llibertat’, celebrat aquest dissabte al vespre a Torredembarra, a ser “més forts” i a seguir ampliant la base republicana. 

Mesos perduts

“És absolutament necessari que recordem que estem en unes condicions com mai havíem estat, de fortalesa del moviment republicà al nostre país”, ha dit, però ha reconegut estar en “un moment d'excepcionalitat”. Per això, ha demanat persistir i fer una “bona feina” des dels municipis per tal de donar resposta a la ciutadania. 

D’altra banda, pel que fa a l’aprovació dels pressupostos, el conseller espera que s’arribi a un acord amb un suport “ampli” perquè diu que són “una eina més per poder fer millors polítiques i més justes”. Homrani també ha recordat els mesos de l’aplicació de l’article 155, el qual considera culpable de la “situació kafkiana a la Conselleria amb expedients per valor de més de 800 milions d'euros sense prorrogar i amb deutes amb les entitats entre 20 i 120 dies”. “Mesos perduts”, afirma, que han generat problemes encara no resolts. 

Homrani ha estat acompanyat per companys de partit com la diputada al Parlament, Raquel Sans, la senadora Laura Castel i el batlle de Torredembarra, Eduard Rovira. Tots ells s’han sumat a la crida per fer efectiva la República i per assolir el dret de l’autodeterminació.