Mentre les esquerres catalanes es tiraven els plats pel cap, en comptes de teixir aliances, ell ho tenia clar: s'ha de votar. Va ser durant el torn de preguntes de la conferència "L'esquerra en la cruïlla", organitzada per la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC). "El dret d'autodeterminació és un dret democràtic que tenen les nacions. Catalunya és una nació i ha d'exercir-lo", recordava a Núria Parlon (PSC), Xavier Domènech (ECP), Marta Rovira (ERC) i Anna Gabriel (CUP).

L'home va continuar: "Enfront d'uns que no volen que es voti i enfront altres que volen votar, nosaltres no som neutrals". I va afegir en aquest sentit: "Els demòcrates no som neutrals: tenim el dret d'expressar-nos". Segons va dir, ell anirà a votar "des d'una posició internacionalista, sense ser crossa del PDeCAT, intentant lligar-ho amb una sèrie de mesures socials i econòmiques per als sectors més colpejats per les polítiques neoliberals".

"A més, vull ser ciutadà d'una república i no súbdit d'una monarquia imposada per la dictadura", concloïa l'home. Va aconseguir arrencar un fort aplaudiment de l'auditori de la seu de Comissions Obreres a Barcelona.