Hisenda acaba d'obrir una inspecció al ministre de Ciència, Pedro Duque, per esbrinar si ha eludit el pagament d'impostos a través de la societat patrimonial, Copenhague Gestores de Inmuebles S. L., que va crear de manera simultània a l'adquisició d'una casa a Xàbia, Alacant, segons assegura El Confidencial Digital.

El titular de Ciència assegura que no dimitirà per haver creat una societat per gestionar els seus bens i manifesta que "mai" ha tingut la intenció d'obtenir un benefici fiscal. En la mateixa línia, Duque s'ha ofert ha presentar les proves que faci falta en cas que Hisenda li ho requereixi.

La setmana passada Duque va comparèixer per donar explicacions sobre la societat Copenhague Gestores de Inmuebles S. L. i va deixar dubtes sobre si es va desgravar l'IVA de l'habitatge de Xàtiba. En aquella compareixença Pedro Duque va indicar que no estava disposat a ensenyar documents personals per demostrar que no hi havia frau.

El digital que ha descobert la informació confirma que Hisenda ha començat a revisar les declaracions trimestrals de l'IVA de la societat patrimonial del ministre de Ciència. A més a més, els inspectors de l'Agència Tributària també han començat a revisar les factures que acrediten aquests pagaments per comprovar si els lloguers es van realitzar en cada moment a preu de mercat.