El ministre de Ciència, Pedro Duque, té un xalet de luxe a Xàbia (Alacant) a nom d’una societat patrimonial, cosa que li permet eludir pagar una part dels impostos, segons ha revelat aquest dijous OkDiario.

Segons l’esmentat mitjà, el ministre i la seva dona, María Consuelo Femenía, figuren com a administradors de la societat Copnehague Gestores de Inmuebles SL, empresa que va ser creada el mateix dia que es va adquirir l’immoble. La creació d'aquest tipus d'empresa permetria eludir el pagament en impostos d'IRPF, de patrimoni i, a més, fa possible deduir despeses en l'Impost de Societats.

Duque ho desmenteix

El mateix ministre ha assegurat que no ha comès “cap il·legalitat ni irregularitat". Fonts del ministeri han assenyalat que res del que publica Okdiario “constitueix cap il·legalitat ni irregularitat per part del ministre de Ciència, Innovació i Universitats”.

Podemos demana explicacions

També aquest mateix matí, el líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha recordat en declaracions a la Cadena Ser que el president del Govern, Pedro Sánchez, es va comprometre a expulsar de la seva direcció a qui creés una societat interposada per eludir impostos.

Per això el seu partit i Compromís han demanat ja a Duque que doni explicacions públiques sobre el xalet sota sospita.