El ministeri d’Hisenda ha donat 24 hores a la interventora de la Generalitat, Rosa Vidal Planella, perquè aclareixi si s’han desviat 6.150 euros a preparar el referèndum de l’1-O i li ha recordat les responsabilitats administratives i penals si no contesta.

El secretari d’Estat d’Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, ha remès avui una carta a la interventora de la conselleria d'Economia, la segona en menys d’una setmana després de la que li va enviar dimarts passat, reclamant explicacions pel desviament detectat el 13 de juliol.

En aquesta missiva, a la qual ha tingut accés Efe, Fernández de Moya recorda l’acord de divendres passat de la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics, que alertava de la possibilitat de suspendre les partides a Catalunya del Fons de Liquiditat Autonòmica si es comprovava que s’estava desviant diners a preparar la consulta.

L’executiu espanyol va decidir augmentar el control sobre els comptes del Govern i verificar-los setmanalment després de detectar un desviament de 6.150 euros, en una de les certificacions mensuals que fins ara estava obligat a remetre el Govern.

Aquest desviament afectava una partida amb càrrec al programa 132. Organització, gestió i seguiment de processos electorals.