La polèmica per la requisada de samarretes grogues a les portes de l’estadi on es disputava la Copa del Rei continua portant cua. Avui, qui ha afegit més llenya al foc és el portaveu del PP al Congrés dels Diputats Rafael Hernando que ha defensat l’actuació dels agents. Considera que és “positiu” eliminar signes “que el que busquen és incidir en la confrontació entre els espanyols”. En una entrevista a Las Mañanas de RNE, Hernando ha dit que les samarretes per sí soles no inciten a la violència perquè ha assegurat que aquells que les portes “si que ho fan”. Per al diputat popular cal evitar que s’utilitzi el futbol per “un projecte independentista, colpista i nazi”

El portaveu del PP al Congrés ha titllat de “lamentable” que es pugui insultar l’himne, la bandera espanyola i el cap d’Estat i ha dit que li resulta “curiós” que als estadis es castigui la xenofòbia i el racisme i en canvi, es vegi com a “natural” que algú insulti l’himne. És per això que reafirmat que li sembla bé “tot el que vagi encaminat a prevenir conflictes”.

Hernando també ha dit que desconeix si la ordre de requisar samarretes grogues venia del ministre de l’interior Juan Ignacio Zoido però en tot cas no creu que sigui necessari demanar-ne la dimissió.