El portaveu de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, ha declinat aquest dilluns dir si confiscar peces de color groc "és respectar o no la llibertat d'expressió". Preguntat per l'actuació de la policia espanyola dissabte passat durant la final de la Copa del Rei a l'estadi Wanda Metropolitano, Schinas ha assegurat que "no està al corrent dels fets".

"Jo no soc portaveu de la policia madrilenya o espanyola. L'únic comentari que puc fer és felicitar el súper Barça per la gran victòria i Andrés Iniesta per la seva brillant carrera coronada pel partit de dissabte", ha afegit. Durant la final de la Copa del Rei la policia espanyola va confiscar a assistents peces de roba de color groc, xiulets i altres béns personals.

La Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l'Advocacia del Col·legi d'Advocats de Barcelona ha criticat aquest dilluns la "deriva autoritària de l'Estat espanyol" precisament per l'actuació de la policia i ha afirmat que portar vestimenta groga és una "forma de llibertat d'expressió".