El secretari de la Mesa del Senat que va tallar el conseller Raül Romeva en el moment que acatava la Constitució, el popular Rafael Hernando, ha intentat justificar la seva interrupció. Hernando, que va ser portaveu del PP al Congrés durant la presidència de Mariano Rajoy, ha assegurat que és problema de Romeva i de Manuel Cruz, president de la Cambra, que els pogués molestar la seva acció.

A més a més, Hernando també ha assegurat que "veure un presumpte delinqüent degradar encara més la democràcia i les institucions li resulta repulsiu", i ha acabat desitjant que es "faci justícia aviat".  

Després d'interrompre Romeva, Hernando, encara no satisfet, també se'l va poder sentir dient al conseller "que es foti", frase que el diari de sessions del Senat no ha recollit i la seva transcripció s'ha omès, tot i que ho va dir en plena sessió parlamentària. La seva interrupció prèvia a Romeva, cridant contra un altre senador, tampoc s'ha recollit al diari de sessions, que és públic, i, per tant, no consta que s'hagi dit oficialment.

En canvi, el que sí que es recull de la sessió d'ahir són els acataments en català i en basc que van pronunciar alguns dels senadors, com per exemple el mateix Romeva, el senador de JxCat Jami Matamala o els senadors del PNB.