Gairebé dos mesos després del seu empresonament, el raper Pablo Hasél continua ferm en les seves conviccions i ja ha alertat que no té cap intenció de cedir ni penedir-se. A través d'un comunicat escrit el passat 9 d'abril i fet públic aquest dimarts, Hasél ha revelat que les institucions penitenciàries ja li han ofert permisos a canvi de cedir.

"Des de la presó ja s'han posat en contacte amb mi per veure si cedeixo a canvi de permisos quan passi un quart de la condemna i he tornat a deixar clar que no penso penedir-me ni res semblant a 'revisar la meva conducta'", ha afirmat contundentment.

Hasél s'ha mostrat conscient que, amb aquesta actitud, haurà de complir la condemna en la seva totalitat "però la seva repressió no aconseguirà el que busca: que renunciï a la lluita per la qual m'han empresonat". En aquest sentit, Hasél ha recordat que està empresonat "per delictes d'expressió" i ha denunciat que pateix un "constant assetjament repressiu" basat en l'espera de recursos de condemnes i altres judicis.

comunicado pablo hasel

El raper ha carregat contra els "progressistes", en referència al PSOE i Unidas Podemos, que "més enllà de les seves falses promeses només perpetuen la repressió a través de la seva fiscalia, sense alliberar els presos polítics podent-ho fer o enviant exèrcits d'antiavalots a intimidar, detenir o agredir en manifestacions".

Estrasburg i els carrers

El raper lleidatà també ha confirmat que la sentència ferma per la qual va ser condemnat serà recorreguda a Estrasburg (al TEDH) per part de la seva defensa. "Però els tràmits són molt lents i tenim clar que la principal batalla és als carrers", ha aclarit.

Hasé també ha apuntat que el descens de les protestes al carrer contra el seu cas ha estat aprofitat per l'Audiència Nacional per sumar 16 mesos més de presó a la seva condemna. Oficialment, es deuen al fet de no haver pagat la multa de prop de 30.000 euros per les injúries a la corona i als cossos policials. 

El raper ha conclòs que continuarà "fort" i recordant que és un pres polític de la llarga llista que acumula l'Estat espanyol i ha tornat a recordar que si no es passa a l'acció no hi haurà una sortida al seu cas.

 

Imatge principal: El raper Pablo Hasél, cremant una foto del rei Felip VI / ACN