El sindicat  unitari de policies (SUP) ha interposat una querella per injúries i calumnies contra Alejandra Matamoros, advocada del raper empresonat Pablo Hasél, i també han presentat una denúncia davant la Fiscalia del Tribunal Suprem pel comentari a Twitter del portaveu d'Unidas Podemos, Pablo Echenique.

En un comunicat, el SUP ha explicat que es querella per les declaracions en un mitjà de comunicació de l'advocada de Hasél en les que va denunciar "tortures dia si i dia també" de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat espanyol.

L'organització sindical ha presentat la querella davant del jutjat de guàrdia pels delictes d'injúries i calumnies contra Matamoros, entenent que va incórrer en una "difamació general i gratuïta" de les Forces i Cossos de Seguretat "amb ànim deliberat per tractar de perjudicar la imatge, el prestigi i l'honradesa de tots els seus membres".

El comunicat també recull que "aquestes afirmacions no són només falses sinó que han generat una alarma social i han constituït en el caldo de cultiu de manifestacions violentes en la via pública".

També porten a Echenique davant la Fiscalia del Suprem

El sindicat unitari de policies també han presentat una denúncia davant la Fiscalia del Tribunal Suprem pel comentari a Twitter del portaveu d'Unidas Podemos, Pablo Echenique, donant suport als que van protagonitzar el que qualifiquen de "terrorisme de carrer". El SUP considera el comentari d'Echenique del 17 de febrer "d'una gravetat extraordinària perquè podria constituir-se en un element de suport a qui estava provocant incidents de qüestionable gravetat a Madrid".

Echenique va donar suport als actes de protesta als carrers de diferents ciutats espanyoles després de la detenció i ingrés a presó del raper Pablo Hasél. En el seu comentari, enaltia les protestes de "joves antifeixistes" i reclamava una investigació després de la "violenta mutilació de l'ull" d'una manifestant en els incidents de Barcelona.

Imatge principal: Dos furgons de la Policia Nacional durant les protestes per l'empresonament de Hasél. - Pau de la Calle