El raper Pablo Hasél ha titllat de "d'operació d'Estat" tot l'afer relacionat amb l'agressió a un testimoni per la qual la justícia l'ha condemnat a dos anys i mig més de presó. La condemna es va fer pública tres dies després que ingressés a la presó per una primera condemna de nou mesos per un delicte d'enaltiment del terrorisme i per injúries a la monarquia.

En un comunicat emès aquest diumenge, el raper explica que el testimoni era fals i un "vell col·laborador del PSC i la policia" que es vantava de la "violència feixista". Tot va començar quan aquest personatge hauria declarat falsament i a favor de la policia per desmentir una presumpta agressió d'uns agents a un activista menor que penjava cartells a favor de l'autodeterminació, segons s'explica.

Després d'aquesta falsa declaració, Hasél va difondre la seva trajectòria i aquest va respondre presentant-se al seu domicili per intentar agredir-lo. Segons assegura el raper, ell es va "limitar a apartar-lo". "Després em va denunciar inventant-se una agressió sense informe de desions i amenaces de mort", apunta.

Per a Hasél, el judici que va seguir a aquests fets va ser "escandalós", ja que "la fiscalia li dictava el que havia de dir". "Se m'ha condemnat a dos anys i mig de presó sense absolutament cap prova, quedant encara un recurs", etziba. Per al raper, tot això i el fet que la condemna s'hagi fet pública en el tercer dia del seu empresonament "demostra que és una operació d'Estat per tenir-me molt temps empresonat, criminalitzar-me i desviar la qüestió de la llibertat d'expressió davant l'enorme resposta".

Hasél conclou: "En aquest Estat condemnen sense proves en judicis-farsa polítics com a venjança a la nostra lluita. Aquesta és la seva 'democràcia plena' en què no només la brutalitat policial surt impune sinó que a sobre condemnen a presó per denunciar-la. La gravíssima i constant vulneració dels drets i llibertat fonamentals exigeix una resposta ferma i contundent". 

Cinc dies de protestes

L'empresonament del raper Pablo Hasél ha provocat ja cinc dies consecutius de protestes que han acabat en aldarulls, saquejos i enfrontaments amb la policia arreu de Catalunya i també en diverses ciutats de l'Estat. La d'ahir va ser la manifestació amb més participants, 6.000 segons la Guàrdia Urbana, la qual va ser de caràcter pacífic fins a l'arribada a la Via Laietana

Un cop allà, la policia catalana va voler dispersar els manifestants, provocant una estampida que va acabar amb desenes de saquejos al passeig de Gràcia i també a Gran de Gràcia. De fet, el mateix conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va denunciar que el que van començar sent "manifestacions de caire ideològic s'han convertit en actes de pur vandalisme". Aquest mateix matí, el mateix Sàmper ha tancat files amb el cos i ha demanat que se l'aparti del debat polític després de reunir-se amb els sindicats i la cúpula de la policia catalana.