L'Audiència de Lleida ha confirmat una altra condemna de dos anys i mig per al raper Pablo Hasél per amenaçar un testimoni d'un judici contra uns guàrdies urbans de Lleida, pena que podria sumar-se als nou mesos de presó que està complint per enaltiment al terrorisme. El tribunal ha confirmat aquest mateix dijous la sentència, que ha condemnat Hasél pels delictes d'obstrucció a la justícia, amenaces i maltractament d'obra, dos dies després de la condemna de l'Audiència Nacional.

El jutjat de Lleida haurà de decidir ara si obliga el raper a complir aquesta nova pena de presó imposada, tot i que la sentència pot ser encara recorreguda davant el Tribunal Suprem. Si es rebutgés, però, la pena se sumaria a les dues ja fermes de l'Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme que ascendeixen a 2 anys i 9 mesos i també a un altre any de presó per no haver pagat les multes imposades en diverses sentències. En total, doncs, Hasel acumularia uns 6 anys i mig de presó.

Segons la sentència confirmada per l'Audiència, ha quedat provat que el 16 d'octubre de 2012, Hasel va escriure a les xarxes socials que la Guàrdia Urbana "havia comprat un testimoni fals per declarar contra un company a qui van apallissar brutalment" i hi acompanyava una fotografia del testimoni.

També, segons la sentència, el 18 d'octubre de 2017, Hasel es va dirigir al testimoni, que estava assegut en una cafeteria del centre de Lleida, i li va recriminar la declaració i li va intentar donar una puntada de peu, abans de dir-li "et mataré, fill de puta, ja t'agafaré"

L'onada de protestes

L'empresonament del raper -que acumula altres condemnes, una d'elles de dos anys que li va ser suspesa el 2019- ha desencadenat una onada de protestes que en els dos últims dies han acabat amb disturbis en diverses poblacions catalanes. Per avui ja hi ha convocades noves manifestacions a diverses ciutats de Catalunya per protestar per tercer dia consecutiu contra l'empresonament del raper Pablo Hasél. En els vespres d'aquest dimarts i dimecres, els Mossos han detingut un total de 51 persones: 18 de la nit de dimarts i 33 de la nit de dimecres.

manifestación disturbios Barcelona Pablo Hasél segunda noche - Sergi Alcázar

Imatge: Els aldarulls d'ahir a Barcelona / Sergi Alcázar

A més, una manifestant ha perdut un ull a causa d'un tret de foam per part de la policia catalana, fet que ha comportat diverses conseqüències polítiques, com és l'anunci d'una investigació per part de la conselleria d'Interior i l'exigència de la CUP de dissoldre la Brigada Mòbil