Uns hackers van piratejar el canal de televisió per internet +24 de TVE.es perquè s'emetés l'entrevista que l'expresident de l'Equador Rafael Correa va fer al president a l'exili Carles Puigdemont pel canal Russia Today (RT). Segons explica el diari ABC, l'editora en cap de RT, Margarita Simonyan, s'ha felicitat que s'hagi piratejat el canal per emtre l'entrevista a la televisió espanyola. "No sabem qui ho ha fet. Però ha estat molt bé", ha dit la responsable, segons l'agència RIA Novosti.

El programa en què es va entrevistar Puigdemont es diu Conversaciones con Correa i s'emet en directe. Durant l'entrevista, el president català va apuntar que l'estat espanyol té una "dificultat enorme per negociar i cedir".

"Hi ha una idea gairebé masclista en el sentit d'imposar, de no negociar, que negociar és de covards, de febles. Ells o imposen o van fins al final", va retreure Puigdemont, que considera que el franquisme també és conseqüència "d'aquesta cultura tradicional de solucionar de manera autoritària les diferències".

El diari asturià El Comercio va explicar que TVE atribuïa el pirateig a un atac informàtic. Tot i això, l'atac ha passat molt desapercebut fins que l'editora en cap de RT ha fet les declaracions aplaudint el pirateig.