El general de l'Aire Miguel Ángel Villarroya, cap d'estat major de la Defensa (JEMAD) que va dimitir dissabte després de saber-se que s'havia vacunat contra la Covid de forma irregular, vivia en un xalet amb piscina en el centre de Madrid, tot això a càrrec al contribuent. A més, el xalet va ser reformat durant el seu curt període de comandament, tot just un any, per un valor de més de 66.000 euros. Les factures les pagava l'Estat Major de la Defensa, és a dir, l'erari públic.

Així ho avança El Confidencial Digital, que assenyala que Defensa va adquirir nombrosos mobles i electrodomèstics i va renovar l'aire condicionat de l'anomenat "pavelló de càrrec", una residència ubicada al recinte del Centre Superior d'Estudis de la Defensa Nacional, a Madrid.

habitatge jemad google maps

Habitatge del JEMAD, al carrer Zurbano de Madrid / Google Maps

Miguel Ángel Villarroya (la Galera, Montsià, 1957) conegut per les seves desconcertants rodes de premsa durant el punt àlgid de la primera onada del coronavirus, entossudit a militaritzar a la societat, va dimitir dissabte i aquest dimarts el Consell de Ministres donarà a conèixer el nom del seu substitut.

Durant el seu curt mandat, Villarroya va ocupar un xalet amb piscina a l'aire lliure on s'han fet reformes com el muntatge d'un sistema d'aire condicionat o el recondicionat de les dependències, a més de l'adquisició de mobiliari i electrodomèstics —com ara televisors de 49 polzades— per a diversos pavellons de Defensa, entre els quals es compta l'habitatge del JEMAD. Segons el mitjà citat, la suma d'aquestes despeses extra puja a més de 66.000 euros.

A compte del contribuent

Totes aquestes despeses van ser imputades a Defensa a compte dels pressupostos generals. És a dir, el contribuent costeja l'habitatge del JEMAD, inclosa la reforma, així com altres pavellons per a altres alts càrrecs militars.

Una cosa semblant succeeix amb la Casa Reial, on a part del pressupost milionari assignat a Felip VI i la seva família, van a l'erari públic multitud de despeses, tant les de manteniment del seu habitatge, el palau de la Zarzuela, com extres com ara els que es van conèixer dilluns,  el manteniment de tres piscines d'ús privat de la família reial, a càrrec de Patrimoni Nacional, un ens que, en teoria, vetlla per la preservació del patrimoni històric i cultural, però que també costeja els ajudants de cambra de l'exiliat Joan Carles.