El nou ministre de Cultura i Esports, José Guirao, ha pres possessió aquest dijous després de la dimissió de Màxim Huerta per l'escàndol del frau d'Hisenda. Guirao ha promès el càrrec davant del rei Felip VI cap a les 11 hores al palau de la Zarzuela, i a les 12.30 hores ha fet el traspàs de carteres a la seu del ministeri, a càrrec de Huerta. Guirao ha agraït al ja exministre la forma "impecable" com va presentar la seva renuncia al capdavant de la institució, i el periodista valencià li ha regalat un llibre d'Ana Maria Matute, Paraíso Impecable, un dels seus referents.

Guirao anava acompanyat de la portaveu governamental Isabel Celáa, així com de la ministra d'Hisenda María Jesús Montero, a mode de gest del que serà un dels principals reptes de la cartera: la possibilitat de rebaixar l'IVA cultural. També hi havia altres exministres, predecessors en el càrrec, en la cerimònia, que s'ha celebrat en una sala diferent d'aquella on Huerta va fer la seva compareixença. 

Guirao arriba al nou govern de Pedro Sánchez després de la dimissió de Huerta tan sols set dies després de ser nomenat. El ja exministre de Cultura s'ha vist obligat a prendre aquesta decisió després que hagi sortit a la llum que va defraudar 218.322 euros a Hisenda entre 2006 i 2008. Huerta ja s'ha convertit en el ministre més breu de la democràcia.