La Guàrdia Civil acusa el president a l'exili, Carles Puigdemont, d'haver desviat 17 milions d'euros de fons públics en la "creació d'estructures d'Estat d'una Catalunya independent". Segons publica El Confidencial, la policia hauria trobat proves que asseguren que el Departament d'Economia de la Generalitat hauria destinat 17 milions per desenvolupar la primera fase de la "futura agència tributària catalana".

El citat mitjà indica que la pista que ha permés trobar aquesta xifra és un pendrive confiscat a Josep Lluís SalvadóEl Confidencial explica que la Guàrdia Civil va trobar al pendrive un "document de treball elaborat des del Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda de coordinació, supervisió i seguiment de les activitats i mesures dirigides a la creació de l'Estat català i que afecten, bàsicament, a l'àmbit tributari i a la Secretaria d'Hisenda".

L'informe policial, al que ha accedit el digital, apunta que el document de Salvadó estima que posar en marxa l'agència tributària catalana costaria 499.869.737 euros i la incorporació de 7.000 funcionaris.

La Guàrdia Civil considera que el Govern va gastar 200.000 euros en el desenvolupament del Codi tributari, 7.800.000 en el desplegament de la Junta de Tributs, el Consell Fiscal i l'Institut d'Investigació Fiscal, 4.500.000 en la implantació territorial de l'administració tributaria i, per últim, 4.923.848 milions d'euros en l'activació de les primeres fases del sistema e-SPRIU, l'aplicació que havia de permetre a la Generalitat gestionar impostos de competència estatal, com l'IRPF, l'IVA i l'impost de societats.

El Confidencial exposa que aquest informe policial ja s'ha incorporat al sumari de la causa que instrueix el Jutjat número 13 de Barcelona.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat