Tots els informes de la Guàrdia Civil busquen la manera de justificar la despesa pública per pagar el referèndum de l'1 d'octubre i acreditar, així, el delicte de malversació pel qual estan processats tots els membres del Govern que són a la presó i a l'exili. 

Mentre el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, prepara tota la documentació per presentar al magistrat del Tribunal Suprem, que avala les paraules del ministre sobre que no s'ha gastat ni un euro en el referèndum, la Guàrdia Civil busca nous fils per estirar i on agafar el delicte de malversació. En les properes hores Montoro presentarà la documentació al Suprem. Demà farà una setmana que Llarena l'hi va demanar mitjançant una providència.

Ara, la Guàrdia Civil en un nou informe assenyala la interventora de la Generalitat i diu que hauria omès les despeses de l'1 d'octubre, segons informa El Independiente. La policia retreu a Rosa Vidal que no informés del desviament dels 2,5 milions d'euros per al procés. L'informe, però, l'ha fet la Guàrdia Civil, que investiga pel jutjat d'Instrucció 13, que manté una causa general contra tot el procés i que investiga en paral·lel el mateix que investiga el Tribunal Suprem.

En concret, al nou document policial, al qual ha tingut accés El Independiente, els agents de l'institut armat sostenen que la responsable de la Intervenció de la Generalitat de Catalunya va tenir coneixement que amb l'anomenada campanya "Civisme", a través de la qual el Govern pretenia promocionar el referèndum il·legal, es podia cometre una malversació de cabals públics de 2,2 milions sense que la interventora "hagi activat cap procediment per denunciar aquestes accions".

La Guàrdia Civil també assegura, segons aquest informe, que Unipost va intentar cobrar una factura de 238.965 euros i que això podria suposar un delicte d'estafa. Amb tot, la Guàrdia Civil admet que aquests fons no van arribar a destinar-se al procés, però que el Govern pretenia fer-ho i que la interventora no va avisar l'estat espanyol de les intencions de l'executiu català.

Els agents expliquen que si bé aquests fons no van arribar a ser destinats al procés, la intenció del Govern va ser fer-ho i el zel de la interventora Vidal, posant en coneixement de l'Estat aquests fets, va brillar per la seva absència.