Unes trucades intervingudes per la Guàrdia Civil entre el secretari d'Hisenda del Govern, Josep Lluís Salvadó, i l'actual portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, revelarien la participació d'aquesta última en la preparació de l'operatiu per al referèndum de l'1 d'octubre.

Segons ha publicat El Confidencial, la trucada que assenyala Artadi es va produir la nit del 6 de setembre, només uns minuts després de l'aprovació de la Llei del Referèndum.

Artadi li va dir a Jové que havia parlat amb el conseller Jordi Turull i que aquest últim li havia dit que fos ell qui decidís quan s'havia de publicar el decret, si el mateix dia 6 o ja el 7. El fet que ho publiquem el 6 en lloc del 7 afecta a terminis o alguna cosa?", li pregunta Artadi, al Jové respon que cal publicar-ho "ja".

Tres minuts després, Artadi va tornar a cridar a Jové i li va dir qua Llei sortiria publicada el 6 de setembre per la matinada. "De matinada què vol dir? Perquè jo he d'enviar correus als ajuntaments", li va dir Juvé i Artadi li va contestar: "Estarà en una hora, però que el posaran amb data avui". Amb tot, segons la Guàrdia Civil, els correus que havien d'enviar eren les notificacions als ajuntaments previs al referèndum per saber la disponibilitat d'espais.