La Comissió Executiva del PSC ha decidit traslladar tota la seva confiança al líder dels socialistes a Badalona, Rubén Guijarro, perquè lideri el que aquest cregui que és la millor solució per a la ciutat de Badalona després que l'alcalde del PP, Xavier García Albiol, hagi aparegut en els Papers de Pandora: "Fa dies que demanem la dimissió d'Albiol. De moment no s'està produint, i per això hem decidit transmetre a Rubén Guijarro la nostra confiança perquè prengui la millor decisió", ha explicat la portaveu dels socialistes al Parlament, Alícia Romero, que ha argumentat que és el món local qui coneix la situació i per tant qui ha de decidir.

Així doncs, el PSC no s'oposa a l'opció que està posant damunt la taula aquests dies l'oposició, fer una moció de censura contra Albiol, però ha decidit que sigui Guijarro i el seu grup de Badalona qui prengui la decisió: "El PSC és un partit clarament municipalista. Qui ha de prendre les decisions són les agrupacions locals i el que jo pugui dir és irrellevant", ha afegit Romero en una roda de premsa després de la Comissió Executiva, on també ha demanat que es respecti que els socialistes estiguin gestionant aquesta situació amb "certa tranquil·litat" per la complexitat que ha dit que suposa. 

Precisament aquest matí Guijarro ha explicat en una entrevista a Ser Catalunya que l'executiva del PSC havia d'avaluar avui la decisió sobre la moció de censura, i en aquest sentit ha demanat a la direcció del partit que li traslladi la seva valoració, però ha avisat que seran els òrgans locals els que acabin decidint. "Se li està acabant el temps. No passarà dels pròxims dies", ha advertit Guijarro a Albiol en una altra entrevista a Ràdio Ciutat de Badalona. 

Així doncs, la possibilitat de tenir un nou alcalde a Badalona és imminent i amb un lideratge evident, el del socialista Rubén Guijarro. Un lideratge que arriba després que l'antic líder dels socialistes a Badalona, Àlex Pastor, hagués de dimitir del seu càrrec d'alcalde després de ser enxampat conduint begut i atemptar contra els agents policials que el van aturar. Va ser aquest fet el que després va retornar l'alcaldia als populars.

Relleu d'Iceta: 18 i 19 de desembre

En la mateixa roda de premsa Romero ha explicat que s'ha activat el procés per convocar un congrés el 18 i 19 de desembre a Barcelona, tal i com ja es va anunciar, per fer efectiu el relleu de Miquel Iceta per Salvador Illa: "Iceta ha estat, és i serà una figura important en el socialisme català, però ha decidit fer un pas enrere i possibilitar altres lideratges", ha valorat, i ha explicat que diumenge ho faran oficial en el Consell Nacional del partit. 

Per últim Romero, després del cap de setmana en què s'ha celebrat el 40è congrés del PSOE, ha valorat que els socialistes de Catalunya han sortit reforçats després de la incorporació d'Eva Granados, Montse Mínguez, Victor Gutiérrez i Manuel García Salgado a l'executiva del partit. 

Així mateix, ha destacat que va ser molt "emocionant" quan Pedro Sánchez va agrair la feina feta al llavors ministre de Sanitat Salvador Illa durant la pandèmia, i ha assenyalat que han pogut incorporar a la ponència política dues esmenes "importants" per reforçar l'aposta federal i defensar que el diàleg és l'únic camí possible. 

A la imatge destacada, la Comissió Executiva del PSC / PSC