El grup de suport a Marcel Vivet, condemnat a 5 anys de presó, ha emès avui un comunicat crític amb la Generalitat de Catalunya després que el Govern hagi presentat un recurs rebaixant la petició de presó de quatre anys i nou mesos a mig. 

"El recurs de la Generalitat no servirà de res per en Marcel o els altres encausats si no es creen nous mecanismes de control del cos dels Mossos d'Esquadra i es planteja un canvi radical en les polítiques dutes a terme pel Departament", diu el grup Marcel Absolució.

Segons el grup de suport "és evident" que la Generalitat ha presentat el recurs "per l'escarni rebut post sentència i per la feina feta de difusió i denúncia del cas d'en Marcel". I en aquest sentit denuncia que continuï demanant presó "per un fet no provat al judici que, a més a més, es basa en una duplicitat d'investigacions i uns atestats policials que es podrien considerar ciència-ficció, donant així veracitat exclusiva a la paraula dels agents dels Mossos". 

"Els mecanismes de control del cos de Mossos d'Esquadra, dels atestats policials i de les investigacions i acusacions de la Fiscalia espanyola han d'acompanyar i garantir els exercicis de drets fonamentals com és el dret de protesta" afegeix el comunicat. A Marcel Vivet el van detenir dies després de manifestar-se contra el sindicat JUSAPOL que havia convocat un acte en suport de la policia espanyola i la seva actuació durant el referèndum de l'1-O. 

Segons el grup de suport "la Generalitat de Catalunya ha de deixar de ser còmplice per acció o omissió de la repressió a l'Estat Espanyol que criminalitza les lluites per un món millor". I per això reclamen la retirada de totes les acusacions particulars de la Generalitat contra manifestants i militants independentistes i dissidents polítics. El grup de suport denuncia que és una "anomalia democràtica" que la Generalitat es personi com a acusació particular contra el moviment popular a favor de l'autodeterminació i contra la dissidència política. "Exigim que el govern de la Generalitat atura la seva complicitat amb la repressió de l'Estat", diuen i recorden que la Fiscalia manté la petició de 6 anys i mig de presó, 600 € de multa i una indemnització de 1.560 € per a en Marcel Vivet. 

 

 

Durant els darrers anys, arran del procés independentista, s'ha acumulat més de 3.000 casos de persones represaliades. "Davant aquest fet, cal que seguim defensant els drets socials i polítics, l'amnistia i la fi de la repressió i el legítim dret a l'autodeterminació i la independència dels Països Catalans", conclou el comunicat que s'ha difós mitjançant les xarxes i que ha replicat el mateix Marcel Vivet  demanant que hi hagi "mecanismes de control i depuració als cossos policials".