Després que ahir la Mesa del Congrés decidís denegar el grup propi a Convergència també a la cambra baixa, el portaveu del partit, Francesc Homs, ha anunciat a El Matí de Catalunya Ràdio que "recorrerem la decisió de la Mesa", però ha admès que ho faran "amb unes perspectives molt magres d'aconseguir grup propi".

Homs, que ha volgut deixar clar que "hi ha diversos antecedents que acrediten que la interpretació del reglament del Congrés permetia que tinguéssim grup", s'ha mostrat calmat i prudent pel que fa a aquesta situació, però no ha descartat acabar compartint grup amb ERC, tot i que no s'ha mullat perquè "no està clar si hi haurà investidura".

En aquesta mateixa línia ha parlat la coordinadora general del Partit Demòcrata Català (PDC), Marta Pascal, que no ha volgut tancar cap porta a la possibilitat de compartir grup amb els republicans i ha carregat fort a El Món a RAC1 contra la decisió de la Mesa perquè "ens han intentat emmudir". Això sí. Ha dit clar i català que "no callarem" i que "defensarem el procés a Madrid".

A més, tots dos s'han mostrat d'acord en què "ni Mariano Rajoy ni cap membre del PP serà president del govern espanyol" i s'han reiterat en la idea que "no ha existit mai cap pacte amb el PP ni existirà".