Un grup d'extrema dreta ha escridassat i amenaçat Pablo Iglesias després del seu últim Consell de Ministres. En acabar la reunió d'aquest dimarts, el líder de Podemos ha acudit al municipi madrileny de Coslada per reunir-se amb altres candidats a les eleccions de la Comunitat de Madrid i veïns de la zona. Després de l'acte, unes cinc persones d'ideologia neonazi han irromput on es trobava Iglesias i l'han escridassat amb salutacions feixistes, tal com es pot veure en les imatges enregistrades per alguns dels presents.

A l'altra banda del carrer, els veïns contraris a aquests símbols feixistes han entonat càntics com "Sí que es pot" i Iglesias també s'ha encarat als neonazis, adreçant-los unes paraules. Finalment, agents de la policia nacional han separat els dos grups enfrontats. 

 

"No acceptarem cap mena d'amenaça"

Membres de Podemos i activistes antifeixistes han difós les imatges a les xarxes amb indignació. La portaveu de Podemos, Isabel Serra, ha denunciat que un grup de violents d'ultradreta els ha intentat "acoquinar" durant un acte públic a Coslada. "No acceptarem cap mena d'amenaça", ha defensat Serra.

 

TUIT Isabel Serra Grupo neonazis IglesiasIsabel Serra. / Twitter

Iglesias, Serra, Jesús Santos i altres candidats de Podemos a l'Assemblea de Madrid s'havien reunit aquest dilluns amb l'Associació de Veïns Dr. Fleming de Coslada. Ara fa menys d'una setmana, els membres d'aquesta entitat van denunciar que una desena de violents d'ideologia d'ultradreta van fer destrosses a la seva seu.

El comiat d'Iglesias com a ministre

La irrupció d'un grup d'extrema dreta ha coincidit amb el dia que Pablo Iglesias s'ha acomiadat del govern espanyol. El fins ara vicepresident segon i ministre del govern de Sánchez ha gravat un missatge des de la seu del Ministeri. Pablo Iglesias abandona l’executiu conscient que pot “posar per damunt l’interès general i aconseguir que aquest govern enfronti la crisi d’una manera completament diferent de com es va fer en el passat".

A més, també ha confirmat que “davant del govern hi ha oligarquies que exerceixen el seu immens poder polític, econòmic i mediàtic” per a fer prevaldre els seus interessos. Aquestes oligarquies, juntament amb la correlació de forces, l’ha fet ser conscient que hi ha “molts límits i contradiccions”.

 

Imatge principal: Captura del grup d'extrema dreta que ha amenaçat Pablo Iglesias i altres membres de Podemos. / Isabel Serra Twitter