És cap de setmana i toca gresca. Si no existís la Covid​ de ben segur que aquest dissabte a la nit la majoria de gent aprofitaria per sortir a sopar, prendre un gintonic o, fins i tot, anar a una discoteca. Sona estranya i tot la paraula 'discoteca'. Malauradament, la Covid existeix, ara bé, alguns se les empesquen per gaudir del cap de setmana igual que quan ho feien en temps prepandèmia. Aquest diumenge les portades porten festes, però festes d'estils molt diferents. 

Agafem El País i hi trobarem la primera festa, aquesta a Madrid. Es tracta de la comunitat autònoma amb les restriccions més laxes: toc de queda a les 23h, restauració oberta a les nits i festes descontrolades que, més enllà de les celebrades de forma il·legal en domicilis particulars, ja ocupen els principals carrers de la ciutat sense cap mena de control.

El diari s'ha colat en una d'aquestes festes il·legals i ha acompanyat una jove que tenia ganes de sortir: "Estas fiestas me dan la vida", titula El País.

PAIS 28 marzo

El Mundo ha preferit no sortir de festa pels carrers de la capital espanyola però sí que s'ha fixat en les eleccions del proper 4 de maig. Tot i el descontrol nocturn als carrers de Madrid, les enquestes segueixen afavorint l'actual presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, que, segons aquest diari, guanyaria les eleccions i gairebé deixaria Vox sense representació a l'assemblea.

Per on sí que ha sortit El Mundo és per Barcelona, on Love of Lesbian ha ofert un concert davant 5.000 persones sense distància social. Totes havien passat un test. A les festes il·legals de Madrid dubto que els facin test d'antígens.

EM 28 marzo

L'ABC es fixa en les mesures del govern espanyol per frenar la pandèmia, unes mesures que qualifica de contradictòries. I és que la contradicció és real; no ens podem moure de la comunitat autònoma però els estrangers sí que poden venir a visitar-nos. "Fronteres obertes i autonomies confinades", titula el diari.

ABC 28 marzo

La Razón ha sigut baixa aquesta nit de gresca i és dels pocs diaris espanyols que no ha sortit. Per contra, ha optat per un reportatge sobre un campament on milers de migrants esperen per entrar als Estats Units; en alguns casos podrà creuar la frontera tota la família, i en altres els menors podrien ser separats dels seus pares. 

El mitjà espanyol culpa el president nord-americà, Joe Biden, i explica que milers de sud-americans s'han sentit cridats a creuar la frontera "després de la promesa de Biden de frenar la política de Donald Trump de separar les famílies a la frontera". Si més no, La Razón subratlla que amb Biden es manté la política d'expulsar famílies i adults si no han completat el procés d'entrada al país correctament.

LR 28 marzo

La Vanguardia tampoc s'ha volgut perdre el concert del Palau Sant Jordi i ha titulat: "Emoció en el primer concert 'Covid free'. 5.000 persones amb antígens negatius van anar a l'acte pilot del Palau Sant Jordi". 

Tots els assistents van haver de superar un test d'antígens dissabte al matí a l'Apolo, Luz de Gas o Razzmatazz, o també al Palau Sant Jordi. En total, fonts de l'organització van explicar que es van detectar sis positius per Covid entre les 5.000 persones.
 

LV 28 marzo

El Punt Avui també va anar a veure Love of Lesbian i destaca que aquesta prova ha fet que les entitats culturals demanin reprendre l'activitat. Els organitzadors del concert van qualificar la jornada d'ahir de "dia històric" i van subratllar "la responsabilitat i el civisme" dels assistents.

D'altra banda, el diari es fa ressò d'un informe de la relatora sobre drets humans de l'assemblea parlamentària del Consell d'Europa que inclou el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, entre els defensors dels drets humans a Europa que pateixen "represàlies i intimidació". 

AVUI 28 marzo page 0001Finalment, podríem dir que l'Ara ha estat el més responsable i s'ha quedat tranquil·let a casa perquè no hi ha rastre de festa. El diari informa que Catalunya és a la cua de les renovables. Segons l'Ara, mentre a Espanya l’electricitat renovable ja és més de la meitat de la potència instal·lada (54%), a Catalunya tot just arriba al 30%. ARA 28 marzo