El periodista i filòsof Jordi Graupera ha engegat una ronda de contactes amb partits i entitats independentistes per impulsar unes primàries sobiranistes a Barcelona

Aquesta setmana, Graupera s'ha reunit amb la candidata del PDeCAT, Neus Munté, i la presidenta de la Federació de Barcelona, Mercè Homs. Segons explica l'equip de Primàries Barcelona, les representants del PDeCAT han expressat la voluntat "de reflexionar-hi i traslladar la proposta als òrgans de presa de decisió interns del partit".

També s'ha reunit amb Carles Agustí, el contrincant de Munté a les primàries del PDeCAT, que ja des d'un inici s'ha mostrat disposat a explorar "vies de col·laboració".

Graupera ha pogut entrevistar-se amb l'alcalde Xavier Trias en una reunió que ha qualificat de "molt profitosa". Trias i l'equip de Primàries han dialogat sobre "les diverses maneres de conjugar l’objectiu de llista unitària defensat per Trias i el de pluralitat proposat per Primàries".

El periodista ha tingut la ocasió de reunir-se amb Antoni Castellà i Gerard Ardanuy, de Demòcrates de Catalunya que "han mostrat interès pels mecanismes que garanteixin la neutralitat del procés" i han insistit que faran "una consulta a les bases del partit sobre la proposta".

Graupera ha estat acompanyat dels altres portaveus de l’Associació per la Participació Política (AppCAT), Maria Vila i Lluís Mosella. 

Reunió amb l'ANC

Graupera i el seu equip s’han trobat amb la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie. En una reunió "cordial" a la qual també han assistit David Minoves i Pep Cruanyes, Primàries Barcelona ha traslladat a l’ANC la voluntat que l’Assemblea pugui formar part "d’un grup d’entitats que vetllin per les garanties i la pluralitat del debat i votació". 

La setmana vinent, Graupera té previst reunir-se amb el líder d'Esquerra Republicana a Barcelona, Alfred Bosch, Òmnium Cultural i la CUP en un intent de trobar més suports amb vista a elaborar el procés de primàries per una llista unitària sobiranista a Barcelona. Qui ja ha hi expressat suport és l'exconseller de Cultura Ferran Mascarell.

L'equip de Primàries Barcelona està perfilant el futur reglament de les primàries. La normativa preveu que s'hi pugui presentar tothom que vulgui i que els candidats que obtinguin més del 15% de vots tindran un lloc a la llista final.