Neus Munté serà la candidata del PDeCAT a l'alcaldia de Barcelona. Munté ha aconseguit el 67,37 per cent del vots davant del 28,76 per cent que ha aconseguit el seu contrincant, Carles Agustí. 

En una roda de premsa en què s'han donat a conèixer els resultats, Munté ha assegurat que "hi ha molta feina per fer" i s'ha compromès a "conèixer més dels anhels i necessitats dels ciutadans de Barcelona per oposar-se a Ada Colau".Munté s'ha mostrat "oberta" a "aglutinar moltes persones" amb l'objectiu de treballar "amb una llista el màxim d'inclusiva". 

“Barcelona”, ha dit Munté, “ha de recuperar posicions en molts camps, també un posicionament internacional, i s’ha de reivindicar com capital de Catalunya, un país que està en regressió democràtica”. “Tenim projecte, un somni i un repte: guanyar Barcelona. En aquest any que ens queda reforçarem aquest projecte, amb voluntat oberta, d’aglutinar moltes persones”, ha conclòs.

La candidata del PDeCAT de Barcelona tindrà la missió de recuperar l'alcaldia, en mans de Barcelona en Comú des del 2015. Munté s'haurà d'enfrontar a Ada Colau i, probablement, a Manuel Valls, que es perfila com a candidat de Ciutadans.

Caldrà veure què passa amb la llista unitària independentista que proposa el periodista Jordi Graupera, de la qual Munté va dir fa uns dies que és una "proposta interessant" de la qual està oberta a parlar, tot i que descarta fer "un pas al costat" a favor d'aquest llista. 

El resultat de la primàries s'ha donat a conèixer en una roda de premsa a la qual han assistit els dos candidats. Carles Agustí ha felicitat la guanyadora, però ha recordat que, avui, qui realment guanya és el PDeCAT de Barcelona

Els dos candidats han rebut el suport i la felicitació de la coordinadora del PDeCAT Marta Pascal:

Del Govern a l'alcaldia de Barcelona

Neus Munté va ser portaveu del Govern de 2016 a 2017, consellera de Benestar Social de la Generalitat amb Artur Mas com a president i, després, de Presidència amb Carles Puigdemont al capdavant del Govern.

És llicenciada en Dret per la UB i ha desenvolupat part de la seva carrera professional a la UGT de Catalunya on, abans de ser consellera, va ocupar càrrecs com el de secretària de política institucional.

Va ser consellera de Presidència fins al juliol de l'any passat, quan es va reconfigurar part de l'executiu de Puigdemont, i el fins llavors portaveu del PDeCAT a l'Ajuntament, Joaquim Forn, ara a la presó, va descartar postular-se com a alcaldable.