Eva Granados ha considerat que el president de la Generalitat, Quim Torra, "ha tornat a insistir en vies que porten al fracàs" en la conferència que ha ofert aquest dimarts al TNC. La portaveu del PSC al Parlament de Catalunya, que ha assistit a l'acte, ha considerat que el discurs del president "hauria d'haver estat la seva intervenció al debat de política general" a la cambra catalana, per poder establir "un diàleg" entre les diferents forces polítiques en lloc d'un "monòleg". Tot i això, i després de subratllar que Torra s'ha adreçat "només als independentistes" en lloc de fer un discurs "inclusiu", Granados ha assegurat que el PSC manté "l'aposta pel diàleg".

A parer dels socialistes catalans, un referèndum sobre l'autogovern de Catalunya i una reforma constitucional són la "solució" al conflicte del país, i per això ha subratllat que el seu partit continua apostant per "aquests espais de diàleg i de solucions acordades".

I sobre les "vies que porten al fracàs" en les quals Torra ha insistit a parer de Granados, la portaveu socialista ha afirmat que "treure les institucions fora de les lleis no és la solució". Per això, després de recordar "com ha acabat tot" un any després, Granados ha emplaçat al president a establir vies de diàleg i a tornar al Parlament per discutir "de quina manera es pot sortir d'aquesta situació" entre les forces polítiques catalanes.